Over Wijnwijs

Wie is Monica?

Lorem Ipsum

Als kind was ik al weg van Frankrijk en de Franse cultuur en wilde ik er later gaan wonen. In 1983 ben ik naar de Bourgogne gegaan om druiven te plukken en de Franse taal te leren. Franse cultuur proeven kan natuurlijk niet mooier dan op deze wijze. Het was dan ook een onvergetelijke belevenis!

Wijnstudie

Lorem Ipsum

Ik besefte dat er heel wat achter dat glas wijn zit. Er komt zoveel bij kijken! Dat intrigeerde mij zo, dat ik een wijnstudie aan de universiteit van Dijon ben begonnen. Daar bestudeerde ik alle aspecten van wijn: de wijngaard, het wijn maken, de geologie en het wijnproeven.

Wijnwijsheden

Lorem Ipsum

Wijnwijs komt voort uit mijn passie voor Frankrijk en voor wijn. Het boeit mij om mijn wijnkennis en ervaring over te brengen. Met mensen omgaan en samen mijn passie delen, vind ik heerlijk. Niet iedereen heeft dezelfde voorkennis over wijn, maar dat maakt niet uit. Ik pas me zoveel mogelijk aan mijn publiek aan.

Beroemde wijnregio’s

Lorem Ipsum

De Bourgogne, waar ik woon, is een mooie en beroemde wijnstreek in Frankrijk. De duurste wijnen ter wereld groeien op 5 km afstand van mijn dorpje. Maar er zijn andere mooie Franse wijnstreken. Zoals de Elzas en de Beaujolais, minder beroemd, maar zeker niet te onderschatten.

Goed glas wijn

Lorem Ipsum

Ik kan ontzettend van een goed glas wijn genieten. En als daar nog eens een heerlijk etentje omheen zit, dan is dat helemaal top. Verder ga ik voor wandelen en fietsen door de wijngaarden, nieuwe streken leren kennen… Ik vind het heerlijk om onbekende wijnen en wijnboertjes te ontdekken.

Wijnproeven

Lorem Ipsum

In de rustige tijd, in de wintermaanden, schaaf ik mijn kennis zoveel mogelijk bij, want de wijnbouw is permanent in beweging. Tijdens deze periode doe ik ook regelmatig mee aan professionele en internationale wijnproeverijen. Wijnproeven is net als een sport beoefenen; om goed te blijven wijnproeven, moet je regelmatig “trainen”…

“Tot gauw in de Bourgogne, de Elzas of de Beaujolais. À la vôtre!”